Niina Behm

Olen 47- vuotias työsuojelutarkastaja ja asun perheeni kanssa Hallilanvuoressa Seinäjoella. Perheeseeni kuuluvat avopuoliso, poika ja kissa. Olen syntynyt Seinäjoella, mutta suurimman osan lapsuudestani ja nuoruudestani olen asunut Ilmajoen Honkakylässä. 

Ystäväni kuvaavat minua helposti lähestyttäväksi, empaattiseksi ja pirteäksi. Lisäksi heidän mielestään toimin aina arvojeni mukaan ja teen töitä yhteisten asioiden eteen. Puolustan minulle tärkeitä asioita neuvotellen ja toisia kuunnellen. Toisinaan olen äkkipikainen, enkä kestä turhaa odottelua, vaan haluaisin että asiat tapahtuvat tässä ja nyt. Turha jaarittelu ei sovi luonteelleni, vaan menen mieluummin suoraan asiaan. 

Olen myös herkkä ja kannan huolta muiden murheista. Siksi unohdankin välillä huolehtia omasta jaksamisestani, josta toisinaan saankin läheisiltäni muistutuksia. Olen mielestäni myös hyvä joukkuepelaaja ja muiden kannustaja, nostamatta itseäni jalustalle, vaikka joskus siihen voisi olla syytäkin. Elämän ikävienkin kokemusten kautta olen oppinut puolustamaan sekä muita, mutta erityisesti itseäni. Kiinnostus yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen heräsi jo kouluaikoina, mutta vasta työelämässä sain rohkeutta ilmaista omia mielipiteitäni ja asettua puolustamaan niitä, joita kohdeltiin työelämässä epäreilusti. Hiljaisesta hissukasta kasvoi ihminen, joka uskaltaa sanoa mielipiteensä.   

Vapaa-ajalla olen mukana aktiivisesti ammattiyhdistystoiminnassa, ulkoilen, luen kirjoja ja olen innokas penkkiurheilija.  Lähes, mikä tahansa laji on lähellä sydäntäni. Jalkapallosta on kuitenkin muodostunut ehkä se kaikkein läheisin, koska toimin aikoinaan oman poikani jalkapallojoukkueen joukkueenjohtajana avopuolisoni toimiessa valmentajana. Tämä harrastus oli meidän koko perheen yhteinen intohimo usean vuoden ajan. 

Opinnot

Restonomi (AMK) 2018


Näyttötutkintomestari 2014


Siivoustyönohjaajan erikoisammattitutkinto 2012


Laitoshuoltajan ammattitutkinto 2008


Matkailuvirkailija, matkailualan perustutkinto 2004


Parturi-kampaaja 1998


Yo-merkantti 1995


Ylioppilas 1994

Luottamustoimet


Seinäjoen Demarien puheenjohtaja

 

Etelä-Pohjanmaan Osuuspankin edustajiston jäsen


Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymän valtuuston 2. varapuheenjohtaja


Seinäjoen kaupunginvaltuuston ja -hallituksen varajäsen


Seinäjoen kaupungin Elinvoimalautakunnan jäsen


SAK:n edustajiston jäsen


Toiminut aiemmin mm. JHL:n alakohtaisena luottamusmiehenä, ammattiyhdistyksen ja kahden kiinteistöyhtiön puheenjohtajana sekä usean vuoden ajan lasten - ja nuorten jalkapallojoukkueen joukkueenjohtajana

Työelämä

Tarkastaja, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, työsuojelun vastuualue

Sairaalahuoltaja ja palveluohjaaja, EPSHP


Sisäinen auditoija, EPSHP


Koulutiedottaja, JHL Julkisten ja hyvinvointialojen liitto


Näyttötutkintojen arvioija


Pakkaaja, Atria Oy


Au-pair, Monza Italia


Lastenhoitaja